G&V Energy Group gaat nieuwe samenwerking aan met Allego

Allego Holding B.V. kondigde vandaag een partnerschap aan met G&V Energy Group, een jong en dynamisch Belgisch bedrijf, actief op de markt van tankstations met een sterke focus op duurzaamheid. G&V Energy Group is de grootste onafhankelijke speler op de Belgische markt.

Vandaag beheert G&V meer dan 200 tankstations onder verschillende merknamen en baat het daarnaast 27 Breakpoint-shops uit. Bovenop het uitgebreide netwerk van tankstations biedt G&V Energy Group zijn klanten ook een multimerken CAPS Card aan, dat een onlineplatform biedt voor een vlotte verwerking van fleet administratie, betalingen afhandelt en de teruggave van belastingen en accijnzen vergemakkelijkt. Dankzij partnernetwerken biedt de CAPS Card haar klanten ook toegang tot een netwerk van meer dan 2500 locaties in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. CAPS biedt recent ook de mogelijkheid om elektrisch te laden in een netwerk van 275 000 EV-laadpunten in Europa.

Snelladers

12 locaties hiervan worden nog dit jaar gerealiseerd, startend met de locatie gelegen aan het Esso-tankstation aan Noorderlaan in Antwerpen. Alle 12 locaties worden mede gefinancierd door de Europese Unie. Waar mogelijk worden de laadstations geïnstalleerd onder de bestaande luifel van het tankstation, maar ook de installatie van volledige Allego-luifels zijn voorzien in de toekomst. De elektrische laadpalen worden uitgerust in Allego-branding, zodat EV-bestuurders ze snel herkennen. Op lange termijn bij groei in afname, is er potentieel om uit te breiden naar nog eens 150 locaties.

“We zijn verheugd om samen te werken met G&V Energy Group omdat het voortbouwt op de missie van ons bedrijf om duurzame EV laadoplossingen te bieden op de juiste plaats en tijd. Gezien het uitgebreide netwerk van G&V in België zal deze overeenkomst een mooie aanvulling zijn op ons bestaand netwerk in België en helpen bij het creëren van een solide netwerk van HPC-laadoplossingen in het hele land”, zegt Harold Langenberg Managing Director van Allego BENELUX. “Dit partnerschap getuigt ook van het leiderschap van het G&V-team dat erkent dat de elektrificatie van wegtransport niet langer een abstract concept is, maar een langetermijnoplossing voor één van de meest dringende problemen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd: klimaatverandering.” 

“Samen met Allego zijn we trots om deze strategische lange termijn samenwerking aan te kondigen. Beide bedrijven delen een gelijkaardig dynamisch en vooruitstrevend DNA en streven ernaar om de Belgische markt van HPC-charging te pionieren. We verbinden ons ertoe om 100 van onze belangrijkste tankstations om te vormen tot moderne ‘energy hubs’ uitgerust met de juiste faciliteiten en Breakpoint-shops voor een snelle lunch of heerlijke koffie tijdens het opladen.” aldus Xavier Dewulf, CEO van G&V Energy Group.   “Door deze samenwerking en het sterke netwerk van Allego, zijn we in staat om onze CAPS-klanten een toekomstbestendige oplossing te bieden voor hun wagenpark en het steeds veranderende onderwerp van mobiliteit.”

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending